Wegens vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Euonymus Japonicus Green Spire

Euonymus Japonicus Green Spire

Vanaf: 2,001,43

Dichtheid

Compacte groei

Groeisnelheid

10 - 15 cm per jaar

Standplaats

Schaduw, halfschaduw, zon

Type haag

Lage haag

Winterhard

Wintergroen / groenblijvend

Verzorging

Weinig onderhoud

De Euonymus Japonicus Green Spire is een winterharde en groenblijvende heester. De heester kan gebruikt worden als groepsbeplanting, border beplanting en haagplant. De glanzende, donkergroene bladeren zijn klein, licht gekarteld en langwerpig van vorm. Qua uiterlijk en eigenschappen heeft de heester veel weg van de Buxus. De Euonymus Japonicus Green Spire wordt daarom ook wel als vervanger voor de Buxus gebruikt, omdat de haagplant niet vatbaar is voor de Buxusmot of –schimmel.

De Euonymus Japonicus Green Spire wordt rechtstreeks uit onze kwekerij geleverd voor een scherpe prijs. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring met het kweken van diverse soorten haagplanten. Naast dat u bij ons rekent op een gezonde en mooie heester met een flink doorwortelde kluit, leveren wij een goede service. Zo versturen we de heesters in een stevige verpakking zodat de plant heelhuids en in goede conditie bij u thuis wordt afgeleverd. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de heester op te komen halen in onze kwekerij.

Hoogte

10 – 20 cm kluit/pot, 20 – 30 cm kluit/pot, 30 – 40 cm kluit/pot, 40 – 60 cm kluit/pot, 60 – 80 cm kluit/pot

Specificaties

Groei per jaar10 - 15 cm
Volwassen plantgrootte80 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed winterhard
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsSchaduw, Halfschaduw, Zon
AanplantadviesHeel het jaar behalve bij vorst
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandApril
SnoeiadviesZie beschrijving

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
10 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€1,43
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€2,69
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€4,39
40 - 60 cm kluit/pot6 planten per meter€7,35
60 - 80 cm kluit/pot5 planten per meter€9,95

De unieke Euonymus japonicus Green Spire.

De Euonymus Japonicus Green Spire is een populaire haagplant. De heester komt namelijk op elke plek in de tuin goed tot zijn recht en groeit snel. De Euonymus Japonicus is bovendien makkelijk te onderhouden. De Euonymus Japonicus Green Spire kan zowel op een zonnige standplaats als op een plek in de (half)schaduw geplant worden. Wel zal de heester minder snel groeien als hij in de schaduw geplaatst wordt. Bij het aanplanten van de Euonymus Japonicus Green Spire is het belangrijk dat de bodem gedraineerd is. Dit doet u door de bodem om te spitten tot zo’n 20 tot 30 cm diep. Vervolgens voorziet u de grond van organische meststoffen. De eerste periode na het aanplanten heeft de heester voldoende water nodig. Het wortelgestel heeft zich namelijk nog niet optimaal kunnen ontwikkelen buiten de pot. Later zal de Green Spire een kleinere waterbehoefte hebben.

Eenvoudig de Euonymus japonicus Green Spire aanplanten.

In onze tabel vindt u een duidelijk overzicht van hoeveel planten u per meter nodig heeft als u met de Euonymus japonicus een haag wilt creëren. Het aanplanten van de Euonymus Japonicus Green Spire kan in principe het hele jaar door. Wel raden we u aan om dit te doen als het niet te warm of te zonnig is én niet als het vriest. Zo voorkomt u dat de Euonymus Japonicus Green Spire verbrand of bevriest tijdens het aanplanten. Plant de Euonymus Japonicus Green Spire aan volgens de onderstaande stappen:

 • Om er zeker van te zijn dat de Euonymus japonicus recht komt te staan, kunt u een hulplijn spannen.
 • Graaf vervolgens een geul met een breedte van 20 tot 30 cm en een diepte van 20 tot 30 cm.
 • Verspreid aanplantgrond in de uitgegraven grond en in de geul. Zorg er voor dat alles goed door elkaar gespit wordt.
 • Plaats de plant in het midden van de geul.
 • Schuif de grond terug rondom de Euonymus japonicus en druk deze goed aan.
 • Geef de plant direct water. In de periode na het aanplanten kunt u de Euonymus japonicus het beste om de dag van extra water voorzien. Bij zeer warm en droog weer, mag de plant elke ochtend een extra slok water.

Gemakkelijk in onderhoud.

De Green Spire hoeft in principe maar één keer per jaar gesnoeid te worden. Doe dit bij voorkeur rond het voorjaar. De Euonymus Japonicus groeit snel (een stuk sneller dan de Buxus) en bereikt een maximale hoogte van zo’n 80 cm. De groenblijvende heester heeft – onder normale omstandigheden – geen extra water nodig. Slechts in zeer droge periodes én direct na het aanplanten is het belangrijk om de Green Spire van extra water te voorzien. Zorg wel voor een waterdoorlatende bodem door de heester aan te planten zoals hierboven beschreven.
Bewater de heester direct na het aanplanten . Ook in de periode hierna is het van belang om de Euonymus Japonicus van extra water te voorzien. Geef de Euonymus Japonicus elke ochtend water als het warm weer is.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Wij leveren uw Euonymus japonicus Green Spire planten met net zoveel liefde als dat we ze kweken. Kleine planten worden voorzichtig in speciale kistjes gelegd, die geven een zeer goede bescherming waardoor de kans op beschadiging klein  is en ze alsnog groen en vers blijven! Grotere planten (> 40 cm) leveren wij los in pot bij u thuis af.

Green Spire planten kleiner dan 40 cm, leveren wij standaard op woensdag en vrijdag af. Plaatst u een bestelling op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag of maandag? Dan worden ze woensdag afgeleverd. Bestelt u op dinsdag of woensdag, dan wordt het vrijdag afgeleverd. Heeft u voorkeur voor een specifieke afleverdatum? Geef het gerust aan in de bestelnotities. Bestellingen met planten groter dan 40 cm, plannen wij in en hoort u z.s.m. van ons wanneer wij langskomen. 

Graag helpen wij u hierbij! Met onze handleiding voor het aanplanten van de Green Spire en het onderhouden ervan, zorgen wij er samen voor dat u een prachtige haag in uw tuin realiseert! De Green Spire is een onderhoudsvriendelijke plant die maar één keer per jaar gesnoeid hoeft te worden. 

Ziet een plant er onverhoopt niet meer mooi groen uit? Met onze groeigarantie van maar liefst 3 maanden krijgt u gegarandeerd een schitterende haag! Neem contact met ons op in het geval van een plant die er niet meer gelukkig uitziet en wij zorgen voor vervanging. 

Nog niet helemaal overtuigd? Dit zeggen klanten!

FAQ Green Spire

Gemiddeld groeit de Euonymus japonicus Green Spire 10 – 15 cm per jaar. De haagplant kan met zijn compacte, opgaande groei een volwassen plantgrootte van 80 cm hoog bereiken. 

De hoeveelheid Green Spire planten per strekkende meter, hangt af van de hoogte van de planten. Wij adviseren het volgende aan te houden:

 • 10 – 20 cm kluit/pot: 9 planten per meter
 • 20 – 30 cm kluit/pot: 7 planten per meter
 • 30 – 40 cm kluit/pot: 6 planten per meter
 • 40 – 60 cm kluit/pot: 6 planten per meter
 • 60 – 80 cm kluit/pot: 5 planten per meter