Het is momenteel een uitstekende tijd om een Euonymus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Hoeveel Euonymus Japonicus per meter?

hoeveel-euonymus-japonicus-per-meter

Als u de Euonymus Japonicus wilt aanplanten als haag, is het handig om te onderzoeken hoeveel planten u per meter nodig heeft voor een mooie haag. Het aantal stuks dat u nodig heeft, is afhankelijk van de hoogte van de Japanse Kardinaalsmuts. Om het voor u wat makkelijker te maken, hebben we een tabel opgesteld waarmee u eenvoudig uitrekent hoeveel planten u nodig heeft voor een volle haag.

Het juiste aantal Euonymus Japonicus per strekkende meter

De Euonymus Japonicus groeit zo’n 10 tot 15 centimeter per jaar en bereikt een maximale hoogte van 80 centimeter. De groeiwijze van de plant is opgaand en zeer compact. De bladeren staan mooi overeind. Vanwege zijn compacte groeiwijze, is het belangrijk dat u het juiste aantal planten per strekkende meter hanteert. In onze kwekerij koopt u de Euonymus Japonicus ‘Green Spire’ in de hoogtematen 10 tot 20 centimeter, 20 tot 30 centimeter, 30 tot 40 centimeter en 40 tot 60 centimeter. Ons advies bij een Japanse Kardinaalsmuts van 10 tot 20 centimeter is om 9 planten per meter te plaatsen. Bij 20 tot 30 centimeter, zijn 7 planten per meter voldoende. Bij de hoogtematen 30 tot 40 centimeter en 40 tot 60 centimeter adviseren wij 6 planten per meter.

Hoogte Advies
7 – 10 cm stek 11 planten per meter
10 – 20 cm kluit / pot 9 planten per meter
20 – 30 cm kluit / pot 7 planten per meter
30 – 40 cm kluit / pot 6 planten per meter
40 – 60 cm kluit / pot 4 planten per meter
60 – 80 cm kluit / pot 4 planten per meter

Aanplanten van de Euonymus Japonicus

In principe kan de Euonymus Japonicus het hele jaar door aangeplant worden. Wel is het raadzaam om dit niet te doen als het te warm en zonnig is en bij voorkeur niet als het vriest. Zo weet u zeker dat de haag niet verbrand of bevriest. Volg de onderstaande stappen om de Euonymus Japonicus op correcte wijze aan te planten.

  • Maak gebruik van een hulplijn. Door een hulplijn te spannen, weet u zeker dat de Euonymus Japonicus recht komt te staan.
  • Graaf een geul van 20 tot 30 centimeter breed en 20 tot 30 centimeter diep
  • Strooi aanplantgrond in de uitgegraven grond en de geul. Spit de grond zorgvuldig door elkaar.
  • Plaats de Euonymus Japonicus in het midden van de geul.
  • Schep de grond terug rondom de Euonymus Japonicus en druk de grond aan.
  • Geef de Euonymus Japonicus direct extra water. Dit is van belang omdat de wortels zich op deze manier optimaal zullen ontwikkelen. In de eerste weken kunt u de Euonymus Japonicus om de dag bewateren. Op warme dagen mag de ‘Green Spire’ iedere ochtend extra water.

Hoeveel Euonymus Japonicus planten per meter plaatsen?
De hoeveelheid planten die u het beste per strekkende meter kunt plaatsen, is afhankelijk van het formaat van de Euonymus Japonicus. Bij een plant van 10 tot 20 centimeter adviseren we om 9 planten per meter te plaatsen. Bij een Euonymus Japonicus van 20 tot 30 centimeter is ons advies 7 planten te plaatsen. Bij 30 tot 40 centimeter en 40 tot 60 centimeter zijn 6 planten per strekkende meter voldoende.

Hoe de Euonymus Japonicus aanplanten?
Het aanplanten van de Euonymus Japonicus is niet moeilijk. Graaf allereerst een geul van 20 tot 30 centimeter breed en diep. Strooi vervolgens aanplantgrond in de geul en in de uitgegraven grond. Hierdoor ontvangt de plant direct voedingsstoffen. Plaats de Euonymus Japonicus in de geul, gooi de grond terug en druk de aarde goed aan. Geef de Euonymus Japonicus direct water.

Facebook
Twitter
Pinterest

Euonymus Japonicus Kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Euonymus Japonicus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle haag.