Het is momenteel een uitstekende tijd om een Euonymus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Hoe hoog wordt Euonymus japonicus Green Spire?

Hoogte van Euonymus japonicus Green Spire

De Green Spire is een lage, groenblijvende haagplant die veel wordt toegepast als buxusvervanger. Maar hoe hoog wordt deze Euonymus japonicus Green Spire? Moet u deze goed blijven snoeien om de haag laag te houden, of is dit niet nodig? Wij leggen het u uit!

Wat is de maximale hoogte van de Euonymus japonicus Green Spire?

De Euonymus japonicus Green Spire bereikt een maximale hoogte van 80 cm. Hiermee is de Green Spire dus uitstekend geschikt om de bruine, kaalgevreten buxus te vervangen. Ook de buxushaag werd veelvuldig toegepast als lage haag. Met zijn frisgroene bladeren heeft hij wat weg van de Green Spire. Echter heeft de Euonymus japonicus Green Spire wel zijn eigen, unieke uitstraling. Hij groeit zeer opgaande en heeft opvallende, licht gekartelde bladeren. Doordat de planten mooi vol zijn, heeft u binnen mum van tijd een mooi haagje staan. Gemiddeld groeit de Green Spire 10 tot 15 centimeter per jaar.

Green Spire snoeien om een bepaalde hoogte vast te houden

Dankzij zijn langzame groei, hoeft u de Euonymus japonicus Green Spire maar één keer per jaar te snoeien. Het snoeien is zeer eenvoudig, omdat de plant vooral in de hoogte groeit. Zo hoeft u de haag alleen maar aan de bovenzijde te snoeien. Door de Green Spire te snoeien, vertakken de planten zich sneller en krijgt u zodoende eerder een volle haag. Heeft de Green Spire haag de gewenste hoogte bereikt? Dan is het zeer eenvoudig om deze met de jaarlijks snoeibeurt op exact dezelfde hoogte te houden. Snoei altijd met een scherpe heggenschaar, zodat de planten geen onnodige snijwonden krijgen. Ook is het slim om alleen te snoeien op een bewolkte dag. Hiermee voorkomt u dat de blaadjes van de Euonymus japonicus Green Spire verbranden na een snoeibeurt.

Facebook
Twitter
Pinterest

Euonymus Japonicus Kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Euonymus Japonicus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle haag.