Het is momenteel een uitstekende tijd om een Euonymus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Hoe en wanneer Euonymus Japonicus planten?

hoe-en-wanneer-euonymus-japonicus-aanplanten

De Euonymus Japonicus, ‘Green Spire’, ook bekend als Japanse Kardinaalsmuts, is steeds vaker terug te vinden in de Nederlandse tuinen en wint in hoog tempo aan populariteit. Maar hoe moet u deze laagblijvende haagplant aanplanten? En wat is de beste tijd om dit te doen? Wij helpen u op weg met een aantal praktische tips zodat u veel plezier gaat beleven aan de Euonymus Japonicus haag, of u deze nu plant als haag, groepsbeplanting of border.

Wanneer aanplanten Euonymus Japonicus

De Euonymus Japonicus ‘Green Spire’ wordt door ons in pot gekweekt. Dit wil zeggen dat u deze mooie heester het hele jaar door kunt aanplanten. Wij adviseren u om even te wachten met het aanplanten van de Euonymus Japonicus bij vorst of als er een periode van vorst voorspeld is. Verder is de Euonymus Japonicus een heel gemakkelijke plant, zonder voorkeur voor een specifieke standplaats of grondsoort. U kunt de heester zowel in de zon, halfschaduw als schaduw plaatsen waardoor er altijd een mooi plekje voor te vinden is in de tuin.

De Euonymus Japonicus aanplanten

Hoewel de Euonymus Japonicus het hele jaar door aangeplant kan worden, doet u dit bij voorkeur niet op een warme en zonnige dag én niet als het vriest. U wilt immers niet het risico lopen dat uw haag verbrand of kapot vriest. Het aanplanten van de Euonymus Japonicus gaat als volgt:

Graaf een geul en meng de grond met aanplantgrond. Plant de Euonymus Japonicus niet al te diep in de bodem. Op deze manier kunnen de wortels zich optimaal ontwikkelen. Bewater de heester direct na het aanplanten. In het begin kan het wortelgestel nog niet ver genoeg reiken om zelf water te vinden. Het is dus belangrijk om de heester de eerste periode van extra water te voorzien. De Euonymus Japonicus zal vervolgens uitgroeien tot een gezonde en krachtige haagplant. Bekijk ook de tip hoe u de Euonymus Japonicus goed kunt onderhouden.

Wanneer moet ik de Euonymus Japonicus aanplanten?
Euonymus Japonicus die in pot zijn gekweekt, kunt u het hele jaar door aanplanten. Alleen bij vorst of wanneer er een periode van vorst is voorspeld vlak na het aanplanten, adviseren wij hier nog even mee te wachten.

Hoe plant u de Euonymus Japonicus?
Het aanplanten van de Euonymus Japonicus is een gemakkelijke klus. Bent u van plan om de Euonymus Japonicus als haag te planten? Dan kunt u eventueel een hulplijn spannen. Dit om er zeker van te zijn dat de haag recht komt te staan. Graaf vervolgens een geul van 20 tot 30 cm breed en diep en strooi aanplantgrond in de geul en tussen de uitgegraven grond. Vervolgens plaatst u de heesters, gooit u de uitgegraven grond terug, drukt u de grond aan rondom de planten en geeft u het geheel ruim water.

Facebook
Twitter
Pinterest

Euonymus Japonicus Kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Euonymus Japonicus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle haag.