Het is momenteel een uitstekende tijd om een Euonymus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Green Spire haag als buxusvervanger

euonymus-japonicus-green-spire-haag-als-buxusvervanger

Op steeds meer plekken wordt de traditionele buxushaag aangetast door de buxusmot en -rups. Dit resulteert in een bruine, kaalgevreten haag. Ook hebben buxusplanten last van buxusschimmels. Deze ziekten en dit ongedierte kunt u uiteraard bestrijden. Echter dient dit dan wel op continue basis gedaan te worden, waardoor het veel tijd in beslag neemt en geld kost. Ondanks al die aandacht kan het alsnog gebeuren dat de Buxus niet meer te redden is. Om te voorkomen dat dit tijd en geld blijft kosten, is er een permanente oplossing: een buxusvervanger aanplanten. Maar welke moet u kiezen? Er zijn vele verschillende soorten, met nu ook een nieuwe: de Green Spire haag

Euonymus japonicus Green Spire haag

De Euonymus japonicus Green Spire is een opvallende verschijning. Met zijn frisgroene, lichtgekartelde bladeren en opvallend opgaande groeivorm, is dit een prachtige, unieke haagplant. Deze heeft weinig uiterlijke gelijkenissen met de buxus, alleen dat u er ook uitstekend een haag mee kunt creëren die mooi smal blijft en niet zo hoog wordt (maximaal 80 cm hoog). Omdat de Green Spire niet vatbaar is voor de buxusmot en -rups, heeft u gegarandeerd een groenblijvende haag in topconditie waar u lang van kunt genieten.

Een ander voordeel van de Green Spire is dat deze zeer onderhoudsvriendelijk is. Één jaarlijkse snoeibeurt is voldoende, waarbij het met name gaat om het toppen van de haag. Dit komt door zijn relatief langzame groei, van 10 a 15 cm per jaar. Het gehele jaar blijft de Euonymus japonicus Green Spire groen en ook bij nachtvorst in de winter behoudt de plant zijn bladeren. Verder kunt u de haag zowel in de zon, halfschaduw als schaduw aanplanten. Het is dus geen probleem waar u in uw tuin een haag wilt creëren, deze zal op iedere plek goed aanslaan. Wel is het slim om bij het aanplanten gebruik te maken van aanplantgrond, waar direct de juiste voedingsstoffen in zitten. 

Euonymus japonicus Green Spire planten kopen

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van de Green Spire planten, vanuit onze eigen Euonymus japonicus kwekerij. Deze leveren wij zowel aan particulieren, als aan zakelijke partijen zoals tuincentra en hoveniers. Omdat er geen sprake is van tussenhandel, heeft u bij ons gegarandeerd A-kwaliteit planten voor een scherpe prijs. Deze leveren wij direct vanuit de kas bij u thuis, zodat u zeker bent van verse planten.

Facebook
Twitter
Pinterest

Euonymus Japonicus Kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Euonymus Japonicus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle haag.