Het is momenteel een uitstekende tijd om een Euonymus haag aan te planten. Bestel snel online!

Search
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Euonymus Japonicus verzorgen en onderhouden

euonymus-japonicus-onderhouden-en-verzorgen

De Euonymus Japonicus ‘Green Spire’ is een plant die ook voor mensen zonder groene vingers geschikt is. De plant is namelijk erg makkelijk in onderhoud. Zo hoeft u de Japanse Kardinaalsmuts maar eens in het jaar te snoeien en heeft de plant verder vrij weinig onderhoud nodig. U koopt bij ons een Euonymus Japonicus direct uit onze eigen kwekerij.

Snoeien van de Euonymus Japonicus

De Euonymus Japonicus ‘Green Spire’ groeit gemiddeld zo’n 10 tot 15 centimeter per jaar. De plant groeit in een compacte, opgaande vorm. Door de compacte groeiwijze, hoeft u de heester maar één keer per jaar te snoeien. Doe dit bij voorkeur na de winter, bijvoorbeeld in de maand april. Het snoeien van de Euonymus Japonicus is niet lastig. U hoeft namelijk enkel de bovenzijde te snoeien. Zo zal de Euonymus Japonicus zich sneller vertakken en behoudt u een volle haag met compacte vorm. Snoei de Euonymus Japonicus bij voorkeur op een bewolkte dag. Zo voorkomt u dat de bladeren verbranden. Als u de bladeren per ongeluk door midden knipt, kunnen de randen bruin kleuren. De bladeren herstellen zich gelukkig snel. U kunt de Euonymus Japonicus zowel met de elektrische als met een hand heggenschaar snoeien.

Euonymus Japonicus bewateren

Geef de Euonymus Japonicus direct na het aanplanten extra water. Ook in de periode na het aanplanten is het belangrijk om de Euonymus Japonicus van water te voorzien. Bij warm weer mag u de Euonymus Japonicus elke ochtend wat water geven.

Bemesten van de Euonymus Japonicus

Het is niet noodzakelijk om de Euonymus Japonicus te bemesten. Mocht u de plant toch willen bemesten, maak dan gebruik van organische meststof. De voedingsstoffen in organische mest worden namelijk gedurende een langere periode langzaamaan vrijgegeven. Het resultaat is dat de planten voor langere tijd van belangrijke voedingsstoffen worden voorzien. Bij chemische meststof worden de voedingsstoffen in één keer vrijgegeven. Chemische meststof is hierdoor op de lange termijn een stuk minder effectief.

Hoe vaak moet ik de Euonymus Japonicus snoeien?
Door de compacte en opgaande groei, hoeft u de Euonymus Japonicus maar eens per jaar te snoeien. De beste periode om dit te doen is net na de winter, bijvoorbeeld in de maand april.

Hoe vaak heeft de Euonymus Japonicus water nodig?
Het is belangrijk om de Euonymus Japonicus na het aanplanten van voldoende water te voorzien. Ook in de periode na het aanplanten kunt u de Euonymus Japonicus ‘Green Spire’ een paar keer per week water geven. Bij warm weer, mag de Euonymus Japonicus gerust elke ochtend wat extra water krijgen.

Facebook
Twitter
Pinterest

Euonymus Japonicus Kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Euonymus Japonicus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle haag.