Het is momenteel een uitstekende tijd om een Euonymus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Euonymus japonicus Green Spire snoeien

Euonymus Japonicus snoeien

Met de Euonymus japonicus ‘Green Spire’ heeft u een onderhoudsvriendelijke haagplant. De Green Spire groeit maar 10 – 15 centimeter per jaar en heeft een compacte, opgaande groeiwijze. Daardoor hoeft de haag maar één keer per jaar gesnoeid te worden. Wij leggen u graag uit hoe en wanneer u het beste de Euonymus japonicus kunt snoeien.

Wanneer Euonymus japonicus Green Spire snoeien?

Het eenmaal per jaar snoeien van de Euonymus japonicus Green Spire is dus voldoende. Maar wanneer kunt u dit het beste doen? Het ideale moment is vlak na de winter / in het voorjaar (april). Het is echter ook mogelijk om in het najaar te snoeien. Let op dat u wel een bewolkte dag uitkiest als u gaat snoeien. Bij zonnig en warm weer verbranden de blaadjes van de Euonymus japonicus namelijk sneller, nadat deze gesnoeid zijn.

Hoe de Green Spire snoeien?

Door de compacte en opgaande groeiwijze van de Euonymus japonicus Green Spire, hoeft de haagplant met name alleen aan de bovenzijde gesnoeid te worden. Belangrijk is dat u hierbij een scherpe schaar (elektrische schaar of heggenschaar) gebruikt, zodat de takken en bladeren zo min mogelijk beschadigd raken. Wel kan het zijn dat de randen van de blaadjes na het snoeien bruin worden. Gelukkig is dit geen probleem en herstelt dit zich snel.

Euonymus japonicus kwekerij

Wanneer de Euonymus japonicus Green Spire snoeien?

Dankzij zijn langzame groeisnelheid van 10 – 15 cm per jaar en compacte groeiwijze, is 1 keer per jaar snoeien voldoende. U kunt zowel in het najaar als in het voorjaar snoeien, waarbij wij na de winter in april adviseren. Doe dit op een bewolkte dag, om verbranding van de blaadjes te voorkomen.

Hoe de Euonymus japonicus Green Spire snoeien?

Dankzij de compacte, opgaande groeiwijze van de Euonymus japonicus Green Spire, hoeft u de haagplant voornamelijk alleen aan de bovenzijde te snoeien.

Facebook
Twitter
Pinterest

Euonymus Japonicus Kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Euonymus Japonicus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle haag.